Description
Het is een Vlaamse publiekslieveling: de grijze garnaal, ook gekend als de noordzeegarnaal of Crangon Crangon, De Belgische grijze garnaal is een onovertroffen lekkernij, en er is geen enkel visserijproduct waar de Vlaming meer geld voor uitgeeft.De Vlaamse garnaalvissers doen erg hard hun best om de reputatie van de garnaal te behouden en te verbeteren, door te streven naar een kwaliteitsvol en duurzaam product. Voortdurend worden vernieuwingen uitgeprobeerd, ontwikkeld en toegepast, zowel wat betreft de vangsttechniek, denk maar aan de pulskor, als wat betreft het kookproces en vermarkting, bijvoorbeeld als duurzaam ‘niche’product. Zo werd lokaal gevangen garnaal zonder bewaarmiddelen, al dan niet gepeld, reeds erkend als streekproduct. Anderzijds worden er ook inspanningen geleverd om garnalen rauw aan te landen, die dan rauw verkocht of aan land gekookt kunnen worden.
Kortom, er zit beweging in de Vlaamse garnalenvisserij en in het wetenschappelijke onderzoek dat in dat verband wordt uitgevoerd. Die interessante evolutie wordt tijdens een studiedag in beeld gebracht en besproken met alle belanghebbenden.
Levende grijze garnalen als een innovatief product voor de Belgische Garnaalvisserij Lezing door: Xavier Vermeersch, ILVO
Period | 1-Jul-2015 |
---|---|
Held at | Research Institute for Agriculture, Fisheries and Food |
Documents & Links
- Studiedag: De Vlaamse Grijze Garnaal: Ontwikkelingen en Innovaties
File: application/pdf, 703 KB
Type: Textfile