Het sociaal-economisch complex van bodem tot bord vanuit een systeembenadering

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingContribution to scientific report

4 Downloads (Pure)

Abstract

Het aanbod van voeding in Nederland en België is ruim, gevarieerd en betaalbaar. Wereldwijd is er echter een gebrek aan gezonde diëten en op andere vlakken loopt het systeem tegen grenzen aan, bijvoorbeeld op het gebied van eindigheid van externe hulpbronnen, milieudruk, klimaatverandering, biodiversiteit, leefbaarheid in de landbouw, werkomstandigheden, obesi-tas en hart- en vaatziekten. We zien in het gehele voedingssysteem een falende marktwerking omdat milieukosten en de kosten van volksgezondheid niet in de prijs meegenomen worden.
Original languageDutch
Title of host publicationIntegrale veerkracht : Van bodemgezondheid naar gezondheid van plant, dier en mens
EditorsWetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding
Number of pages4
PublisherUniversiteit Utrecht
Publication dateDec-2018
Pages33-36
Publication statusPublished - Dec-2018

Cite this