Toepassingsmogelijkheden van elektromagnetische inductie voor melk en roomproducten.

Coudijzer, K. (Praktijkbegeleider)

    Activiteit: OverigeAndere soorten (prijzen, externe en andere activiteiten) - Andere

    Beschrijving

    Het doel van dit project is het bestuderen van de effecten van een vernieuwende technologie zoals elektromagnetische inductie op lang houdbare zuivelproducten (neutrale en vetrijke producten). Elektromagnetische inductie wordt momenteel toegepast in de waterzuivering om het aanladen van CaCO3 in leidingen te voorkomen. Verhitten van melk veroorzaakt aanslag in warmtewisselaars en leidingen dat momenteel alleen verwijderd kan worden door reiniging van het systeem (CIP, cleaning–in-place). Deze reiniging wordt normaal na 7 uur productie toegepast en duurt gemiddeld 45 minuten. Indien aanlading in de leidingen bij processing van zuivelproducten kan verhinderd worden en op die manier de reiniging kan uitgesteld worden zou dit een tijdswinst (langere productietijd) en tevens ook een productiviteitsverhoging (verminderd gebruik van chemicaliën, energie en water) voor het bedrijf opleveren.
    Periode1-apr-201031-mrt-2012
    Gehouden opINZA (zuivelbedrijf), België