VLAM Symposium

Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiserenOrganisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie

Beschrijving

Op donderdag 12 november neemt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) u graag mee in de wereld van duurzame Belgische zuivel. Digitaal, via een interactieve webinar die gemodereerd zal worden door tv-presentator Ruben Van Gucht. De zuivelsector stelt ook, in primeur, zijn derde factbook voor: ‘Naar een duurzame zuivelsector in Europa. Melkveehouders zetten sterk in op dierenwelzijn en diergezondheid’.
Daarmee kaart de zuivelsector een actueel thema aan, want consumenten hechten steeds meer belang aan respect voor dieren en hun welzijn. In dit webinar schetst Stef Aerts, expert dierenwelzijn
en ethiek, allereerst een stukje geschiedenis én bekijkt hij hoe onze houding tegenover dieren zal blijven evolueren.
Via de duurzaamheidsmonitor brengt de zuivelsector de vele diervriendelijke inspanningen concreet in kaart. Renaat Debergh, voorzitter werkgroep Duurzaamheid van de brancheorganisatie MilkBe, licht de laatste resultaten toe.
Verder laten we u kennismaken met enkele melkveehouderijen van de toekomst: in een kort filmpje tonen melkveehouders hun diervriendelijke engagementen in de praktijk. Dierenarts en onderzoekster Anneleen Watteyn zet ook enkele wetenschappelijke onderzoeksprojecten in de kijker.
En met een interactief debat rond duurzame en diervriendelijke zuivel sluit VLAM dit webinar graag af. Via een chatmodule kan u heel eenvoudig vragen voorleggen aan de verschillende sprekers.
Periode12-nov.-2020
Soort evenementCongres