Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Opleiding/academische kwalificatie
Master in de Bio-ingenieurswetenschappen
Ingenieur
Vlaamse Disciplinelijst
- Food sensory sciences
- Voedseltechnologie
- Voedselfysica
- Voedsel en additieven engineering
Vingerafdruk
- 1 Vergelijkbare profielen
Netwerk
Projecten
- 1 Actief
-
VALGORIZE: Valorisatie van algen voor een betere smaak
Robbens, J., De Boever, J., Delbare, D., Duquenne, B., Hostens, K., Van Royen, G., De Witte, B., Lenoir, H., Douidah, L., Van Poucke, C., Lourenço Ribeiro Alves, M., Coleman, B., Derore, D., Jacobs, L., Plasman, C., Polet, H., Vanderperren, E., Verstuyft, H., Levenson, M., Riebbels, G., Possé, B., Vander Linden, J., De Picker, R., De Craecker, M., Pauwels, N., Jacobs, N., Vandekerckhove, P., Colson, L., De Prez, S. & De Peuter, S.
15/07/18 → 31/03/23
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
Ability of (extruded) pea protein products to partially replace pork meat in emulsified cooked sausages
Broucke, K., Van Poucke, C., Duquenne, B., De Witte, B., Baune, M-C., Lammers, V., Terjung, N., Ebert, S., Gibis, M., Weiss, J. & Van Royen, G., 7-apr-2022, In: Innovative Food Science & Emerging Technologies. 78, 102992.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives
Coleman, B., De Witte, B., Duquenne, B., Van Poucke, C., Robbens, J., De Reu, K., Timmermans, K., Ruttens, A., Blommaert, L., Muylaert, K., van Houcke, J., Latsos, C. & Moerdijk-Poortvliet, T., jun-2022, In: Future Foods. 5, 100139.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open AccessBestand -
Application of LC-HRMS identified marker peptides in an LC-MS/MS method for detection and quantification of heat-resistant proteolytic activity in raw milk
Verhegghe, M., De Block, J., Heyndrickx, M., Van Coillie, E., Van Poucke, C. & Duquenne, B., 2021, In: International Journal of Dairy Technology. 74, 2, blz. 286-296Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open Access -
Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II
Van Pamel, E., Cnops, G., Van Droogenbroeck, B., Delezie, E., Van Royen, G., Vlaemynck, G., Bekaert, K., Roldán-Ruiz, I., Crivits, M., Bernaert, N., De Block, J., Duquenne, B., Broucke, K., De Ruyck, H. & Herman, L., 2021, In: Food Reviews International. 37, 6, blz. 573-600Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Validation report of Camel Milk Adulteration Test Kit – Bovine and Goat from Camel Art. No.: 420003-96T (Ring Biotechnology Co., Ltd, China
Duquenne, B., Broekaert, K. & Reybroeck, W., 8-jul-2021, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek. 18 blz.Onderzoeksoutput: Boek/rapport › Rapport
Activiteiten
-
Roomijsbereiding met minder suiker en vet
Barbara Duquenne (Spreker)
4-dec-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Roomijsbereiding - basiscursus
Barbara Duquenne (Spreker op uitnodiging)
2-mrt-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Roomijsbereiding - basiscursus
Barbara Duquenne (Spreker op uitnodiging)
6-okt-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Lactose-arme en -vrij producten
Barbara Duquenne (Spreker)
4-dec-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Roomijsbereiding - basiscursus
Barbara Duquenne (Spreker op uitnodiging)
26-okt-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage