Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Opleiding/academische kwalificatie
Master in de Bio-ingenieurswetenschappen
Ingenieur
Vingerafdruk
- 1 Vergelijkbare profielen
Collaboraties en top onderzoeksgebieden van de afgelopen vijf jaar
Projecten
- 1 Afgerond
-
VALGORIZE: Valorisatie van algen voor een betere smaak
Robbens, J. (Projectverantwoordelijke), Delbare, D. (Onderzoeker), Duquenne, B. (Onderzoeker), Hostens, K. (Onderzoeker), Van Royen, G. (Onderzoeker), De Witte, B. (Onderzoeker), Douidah, L. (Onderzoeker), Van Poucke, C. (Onderzoeker), Lourenço Ribeiro Alves, M. (Onderzoeker), Derore, D. (Projectmedewerker), Jacobs, L. (Projectmedewerker), Plasman, C. (Projectmedewerker), Polet, H. (Projectmedewerker), Vanderperren, E. (Projectmedewerker), Verstuyft, H. (Projectmedewerker), Levenson, M. (Projectmedewerker), Riebbels, G. (Projectmedewerker), Possé, B. (Projectmedewerker), Vander Linden, J. (Projectmedewerker), De Picker, R. (Projectmedewerker), De Craecker, M. (Projectmedewerker), Pauwels, N. (Projectmedewerker), Jacobs, N. (Projectmedewerker), Vandekerckhove, P. (Projectmedewerker), De Prez, S. (Voormalig projectmedewerker), De Peuter, S. (Voormalig projectmedewerker), Coleman, B. (Voormalig doctoraatsstudent), Colson, L. (Voormalig Projectbegeleider), De Boever, J. (Voormalig Onderzoeker) & Lenoir, H. (Voormalig Onderzoeker)
15/07/18 → 31/03/23
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
Ability of (extruded) pea protein products to partially replace pork meat in emulsified cooked sausages
Broucke, K., Van Poucke, C., Duquenne, B., De Witte, B., Baune, M.-C., Lammers, V., Terjung, N., Ebert, S., Gibis, M., Weiss, J. & Van Royen, G., jun.-2022, In: Innovative Food Science & Emerging Technologies. 78, 102992.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives
Coleman, B., De Witte, B., Duquenne, B., Van Poucke, C., Robbens, J., De Reu, K., Timmermans , K., Ruttens, A., Blommaert, L., Muylaert, K., van Houcke, J., Latsos, C. & Moerdijk-Poortvliet, T., jun.-2022, In: Future Foods. 5, 100139.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open AccessBestand30 Downloads (Pure) -
Application of LC-HRMS identified marker peptides in an LC-MS/MS method for detection and quantification of heat-resistant proteolytic activity in raw milk
Verhegghe, M., De Block, J., Heyndrickx, M., Van Coillie, E., Van Poucke, C. & Duquenne, B., 2021, In: International Journal of Dairy Technology. 74, 2, blz. 286-296Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open Access -
Opportunities within the agri-food system to encourage a nutritionally balanced diet– Part II
Van Pamel, E., Cnops, G., Van Droogenbroeck, B., Delezie, E., Van Royen, G., Vlaemynck, G., Bekaert, K., Roldán-Ruiz, I., Crivits, M., Bernaert, N., De Block, J., Duquenne, B., Broucke, K., De Ruyck, H. & Herman, L., 2021, In: Food Reviews International. 37, 6, blz. 573-600Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Validation report of Camel Milk Adulteration Test Kit – Bovine and Goat from Camel Art. No.: 420003-96T (Ring Biotechnology Co., Ltd, China
Duquenne, B., Broekaert, K. & Reybroeck, W., 8-jul.-2021, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek. 18 blz.Onderzoeksoutput: Boek/rapport › Rapport
Datasets
-
Optimizing protein quality: synergies and comparisons of single and combined alternative proteins from diverse sources
Broucke, K. (Maker), Van De Walle, S. (Maker), Mefleh, M. (Maker), Duquenne, B. (Maker), Van Royen, G. (Maker) & Boukid, F. (Maker), Zenodo, 19-jan.-2024
Dataset
Activiteiten
-
A2A2 Melk, niche of markt-opportuniteit?
Goossens, K. (Spreker op uitnodiging) & Duquenne, B. (Spreker op uitnodiging)
31-jan.-2023Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Webinar FrieslandCampina Institute for Dairy nutrition and Health: Waarom staat zuivel in de voedingsrichtlijnen? Gezondheidseffecten en veelgestelde vragen
Duquenne, B. (Spreker op uitnodiging)
25-jan.-2022Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Slimmer eten in de zorg
Verstraete, K. (Organisator), Bernaert, N. (Spreker), Vlaemynck, G. (Spreker), Willekens, A. (Spreker), Dhondt, M. (Co-organisator), De Loose, M. (Spreker), Coudijzer, K. (Deelname met Poster), Van Droogenbroeck, B. (Co-organisator), Hunninck, M. (Deelname met Poster), De Rycke, E. (Deelname met Poster), Demeyer, I. (Co-organisator), Duquenne, B. (Deelname met Poster) & Szkudlarski, J. (Deelname met Poster)
15-sep.-2022Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiseren › Organisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie
-
NRL-Allergenen
Duquenne, B. (Spreker), Taverniers, I. (Co-organisator) & Huet, A.-C. (Co-organisator)
28-jun.-2022Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiseren › Organisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie
-
ILVO Webinar zuivel en zuivelanalogen
Verstraete, K. (Organisator), Herman, L. (Spreker), Heyndrickx, M. (Co-organisator), Van Coillie, E. (Spreker), Reybroeck, W. (Spreker), De Reu, K. (Spreker), De Paepe, E. (Spreker), Duquenne, B. (Spreker), Taverniers, I. (Spreker), Van linden, V. (Spreker), Broekaert, K. (Co-organisator) & Coudijzer, K. (Co-organisator)
4-dec.-2020Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiseren › Organisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie