Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Vlaamse Disciplinelijst
- Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd
- Analytische scheidings- en detectietechnieken
- Analytische spectrometrie
Vingerafdruk
- 2 Vergelijkbare profielen
Netwerk
Projecten
-
ANAPLANTOX: Ontwikkeling van een multi-targetmethode ter analyse van plantentoxines in voedingssupplementen
Heyndrickx, M., Van Pamel, E., Daeseleire, E. & Van Poucke, C.
1/02/17 → 13/11/19
Project: Onderzoek
-
PROMILK: Ontwikkeling en toepassing van een snelle methode voor de kwantificatie van de thermoresistente, bacteriële, proteolytische activiteit in rauwe melk
Heyndrickx, M., Van Coillie, E., Van Poucke, C., Verhegghe, M. & De Block, J.
1/05/16 → 28/02/18
Project: Onderzoek
-
ALLERSENS: Ontwikkeling en validatie van een kwantitatieve LC-MS/MS methode als referentie voor de detectie in verwerkte voeding van allergenen (hazelnoot, pindanoot, melk en ei)
De Loose, M., Van Poucke, C., Coudijzer, K., Taverniers, I. & Van Vlierberghe, K.
1/03/16 → 12/08/20
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
Comparative study of concatemer efficiency as an isotope-labelled internal standard for allergen quantification
Gavage, M., Van Vlierberghe, K., Van Poucke, C., De Loose, M., Gevaert, K., Dieu, M., Renard, P., Arnould, T., Filee, P. & Gillard, N., jun-2020, In : FOOD CHEMISTRY.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › Artikel
-
Critical review on proteotypic peptide marker tracing for six allergenic ingredients in incurred foods by mass spectrometry
Pilolli, R., Nitride, C., Gillard, N., Huet, A-C., van Poucke, C., de Loose, M., Tranquet, O., Larre, C., Adel-Patient, K., Bernard, H., Mills, E. N. C. & Monaci, L., feb-2020, In : Food Research International. 128Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › Review
-
Discovery based high resolution MS/MS analysis for selection of allergen markers in chocolate and broth powder matrices
Pilolli, R., Van Poucke, C., De Angelis, E., Nitride, C., de Loose, M., Gillard, N., Huet, A. C., Tranquet, O., Larré, C., Adel-Patient, K., Bernard, H., Mills, E. N. C. & Monaci, L., 2020, In : FOOD CHEMISTRY.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › Artikel
-
High-resolution mass spectrometry-based selection of peanut peptide biomarkers considering food processing and market type variation
Gavage, M., Van Vlierberghe, K., Van Poucke, C., De Loose, M., Gevaert, K., Dieu, M., Renard, P., Arnould, T. & Gillard, N., 30-jan-2020, In : FOOD CHEMISTRY. 304Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel
-
Upcycling of Belgian endive (Cichorium intybus var. foliosum) by-products. Chemical composition and functional properties of dietary fibre root powders
Twarogowska, A., Van Poucke, C. & Van Droogenbroeck, B., 1-dec-2020, In : FOOD CHEMISTRY. 332Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › Artikel
Activiteiten
-
Copresentatie omtrent voedsel allergenen (wetgeving/inleiding, detectie, projectonderzoek, referentiewerking)
Marc De Loose (Spreker op uitnodiging), Isabel Taverniers (Spreker op uitnodiging), Christof Van Poucke (Spreker op uitnodiging)18-jun-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
FOOD ALLERGEN DETECTION: Well-defined test materials and accurate peptide biomarkers for development of a mass spectrometry-based detection and quantification method.
Christof Van Poucke (Promotor)2020Activiteit: Overige › Andere soorten (prijzen, externe en andere activiteiten) - (Co)promotor doctoraatsthesis
-
Selection of Universal Peptide Biomarkers for the Detection of the Allergen Hazelnut in Food Trough a Comprehensive, High Resolution Mass Spectrometric (HRMS) Based Approach
Christof Van Poucke (Spreker op uitnodiging)17-nov-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Impact of hop terroir on beer flavour Characteristics (Event)
Christof Van Poucke (Deelnemer)2020Activiteit: Lidmaatschap › Lid van een beoordelingsjury
-
Het gebruik van massaspectrometrie in authenticiteitsanalyses
Christof Van Poucke (Spreker op uitnodiging)3-sep-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage