Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Opleiding/academische kwalificatie
Bio-ingenieur in de scheikunde
Specialisatie Voeding
Vlaamse Disciplinelijst
- Food sensory sciences
- Levensmiddelenchemie
- Voedseltechnologie
- Instrumentele methoden
Vingerafdruk
- 1 Vergelijkbare profielen
Netwerk
-
LUZEX: Extractie van eiwit uit luzerne en klaver ten behoeve van kippen en varkens
Cougnon, M., Van Royen, G. & Lourenço Ribeiro Alves, M.
1/04/22 → 31/03/24
Project: Onderzoek
-
PEULCHAIN: Hefbomen en drempels voor de teelt, verwerking en consumptie van peulvruchten in Vlaanderen
Van Royen, G., Muylle, H., Dhondt, M., Pannecoucque, J. & De Rooze, E.
1/03/22 → 31/05/23
Project: Onderzoek
-
MICROBIAL PROTEIN TRANSITION: Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijven
Heyndrickx, M., De Loose, M., Herman, L., Sonck, B., Coudijzer, K., De Campeneere, S., Delezie, E., Van Droogenbroeck, B., Van Royen, G., Verstraete, K., Van linden, V., Bernaert, N., Robbens, J., De Paepe, E. & Corbalá Robles, L.
1/09/21 → 31/12/24
Project: Onderzoek
-
ALEHOP: Upcycling van groene macroalgae en reststromen van legumes richting eiwit voor food en feed toepassingen
Bernaert, N., Van Royen, G. & De Man, S.
1/06/20 → 31/05/24
Project: Onderzoek
-
PROFUTURE: Micro-algen eiwitingrediënten voor het voedsel en voeder van de toekomst
Van Royen, G. & Sautner, F.
1/10/19 → 30/09/23
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
A systematic study of the impact of the isoelectric precipitation process on the physical properties and protein composition of soy protein isolates
Verfaillie, D., Janssen, F., Van Royen, G. & Wouters, A., jan-2023, In: Food Research International. 163, 112177.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Cultured meat and challenges ahead: A review on nutritional, technofunctional and sensorial properties, safety and legislation
Broucke, K., Van Pamel, E., Van Coillie, E., Herman, L. & Van Royen, G., 1-jan-2023, In: Meat science. 195, 109006.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Microalgae protein digestibility: How to crack open the black box?
Van De Walle, S., Broucke, K., Baune, M-C., Terjung, N., Van Royen, G. & Boukid, F., 21-feb-2023, In: Critical Reviews in Food Science and Nutrition.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Ability of (extruded) pea protein products to partially replace pork meat in emulsified cooked sausages
Broucke, K., Van Poucke, C., Duquenne, B., De Witte, B., Baune, M-C., Lammers, V., Terjung, N., Ebert, S., Gibis, M., Weiss, J. & Van Royen, G., jun-2022, In: Innovative Food Science & Emerging Technologies. 78, 102992.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Development of GLM regression models to predict the consumer acceptability of cooked ham based on analytical parameters
Broucke, K., Van Weyenberg, S., Twarogowska, A., Van de Walle, K., Boonen, C. & Van Royen, G., jun-2022, In: Meat Science. 188Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open Access
Datasets
-
Microbiological quality and safety of dry-aged beef
Van Damme, I. (Bijdrager), Gowda, T. (Bijdrager), Van Royen, G. (Bijdrager) & De Zutter, L. (Bijdrager), Mendeley, 28-okt-2020
DOI: 10.17632/gsgzv82smz.1, https://data.mendeley.com/datasets/gsgzv82smz
Dataset
Activiteiten
-
Eiwitdiversificatie van grondstof tot eindproduct: uitdagingen en kansen voor onderzoek en innovatie
Geert Van Royen (Spreker op uitnodiging)
13-okt-2022Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Pulieke launch The ProteInn Club
Karen Verstraete (Organisator) & Geert Van Royen (Spreker)
23-jun-2022Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiseren › Organisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie
-
High moisture extrusie voor het textureren van alternatieve eiwitbronnen: principe en mogelijke toepassingen
Geert Van Royen (Spreker op uitnodiging)
16-jun-2022Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Soy as model for novel crops in Belgium
Geert Van Royen (Spreker op uitnodiging)
15-sep-2022Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Extrusietechnologie als basis voor textureren
Geert Van Royen (Spreker op uitnodiging)
25-okt-2021Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage