Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Opleiding/academische kwalificatie
Bio-ingenieur in de scheikunde
Specialisatie Voeding
Vingerafdruk
- 1 Vergelijkbare profielen
Collaboraties en top onderzoeksgebieden van de afgelopen vijf jaar
-
DIVERSI-PEUL: Waardenketens met lokaal geproduceerde peulvruchten ondersteunen de agrobiodiversiteit
Van Royen, G. (Projectbegeleider) & Muylle, H. (Projectverantwoordelijke)
15/05/24 → 30/06/26
Project: Onderzoek
-
FERM EIWIT: Fermentatie voor Eiwitproductie, naar innovatieve waardeketens
Van Royen, G. (Onderzoeker) & Verstraete, K. (Onderzoeker)
1/12/23 → 30/11/26
Project: Onderzoek
-
VEGANALOG: Ontwikkeling van hoogwaardige vleesanalogen met verbeterde textuur, smaak en aroma
Van Royen, G. (Projectverantwoordelijke), Broucke, K. (Projectbegeleider) & Szkudlarski, J. (Onderzoeker)
1/12/23 → 30/11/26
Project: Onderzoek
-
BIOPET: Biobased Pet Foods
Van Royen, G. (Onderzoeker), Herman, L. (Onderzoeker), Van Droogenbroeck, B. (Onderzoeker), Van linden, V. (Onderzoeker), Van Poucke, C. (Onderzoeker), Castelein, L. (Onderzoeker), Michiels, F. (Onderzoeker), Verlinden, B. (Onderzoeker) & Heuts, R. (Onderzoeker)
1/12/23 → 30/11/26
Project: Onderzoek
-
MICROBIAL PROTEIN TRANSITION: Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijven
Heyndrickx, M. (Projectverantwoordelijke), De Loose, M. (Projectbegeleider), Herman, L. (Projectbegeleider), Sonck, B. (Projectbegeleider), Coudijzer, K. (Onderzoeker), De Campeneere, S. (Onderzoeker), Delezie, E. (Onderzoeker), Van Droogenbroeck, B. (Onderzoeker), Van Royen, G. (Onderzoeker), Verstraete, K. (Onderzoeker), Van linden, V. (Onderzoeker), Bernaert, N. (Onderzoeker), Robbens, J. (Onderzoeker), De Paepe, E. (Onderzoeker), Corbalá Robles, L. (Onderzoeker), De Grande, A. (Projectmedewerker), Vanhoutte, K. (Onderzoeker), Coleman, B. (Onderzoeker), Michiels, F. (Onderzoeker), Steurbaut, H. (Voormalig Onderzoeker) & De Clerck, T. (Projectmedewerker)
1/09/21 → 31/12/24
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
Genetic and environmental variation in protein composition of Belgian soy determined with a novel size-exclusion chromatography method
Verfaillie, D., Li, J., Van Droogenbroeck, B., Pannecoucque, J., Tavernier, G., Van Royen, G. & Wouters, A., 1-jun.-2024, In: Journal of Food Composition and Analysis. 130, 106187.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Innovative vs classical methods for drying heterotrophic Chlorella vulgaris: impact on protein quality and sensory properties
Van De Walle, S., Gifuni, I., Coleman, B., Baune, M.-C., Rodrigues, A. M. C. C., Cardoso, H., Fanari, F., Muylaert, K. & Van Royen, G., 1-apr.-2024, In: Food Research International. 182, 114142.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open Access -
Optimizing Chlorella vulgaris protein quality and sensory properties by applying different drying techniques
Van De Walle, S., Van Royen, G., Coleman, B., Gifuni, I., Muylaert, K., Baune, M.-C., Rodrigues, A., Cardoso, H. & Fanari, F., 9-okt.-2024.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan congres › Poster
Open AccessBestand1 Downloads (Pure) -
Relating the protein denaturation degree and solubility of soy protein isolates to the structure of high moisture extrudates
Verfaillie, D., Li, J., Janssen, F., Blontrock, E., Van Royen, G. & Wouters, A., okt.-2024, In: Food Hydrocolloids. 155, 110211.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
-
Varying precipitation conditions allow directing the composition and physical properties of soy protein concentrates
Li, J., Janssen, F., Verfaillie, D., Brijs, K., Delcour, J., Van Royen, G. & Wouters, A., feb.-2024, In: Journal of Food Science. 89, 2, blz. 925-940 16 blz.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open Access
Datasets
-
Microbiological quality and safety of dry-aged beef
Van Damme, I. (Bijdrager), Gowda, T. (Bijdrager), Van Royen, G. (Bijdrager) & De Zutter, L. (Bijdrager), Mendeley, 28-okt.-2020
DOI: 10.17632/gsgzv82smz.1, https://data.mendeley.com/datasets/gsgzv82smz
Dataset
-
Optimizing protein quality: synergies and comparisons of single and combined alternative proteins from diverse sources
Broucke, K. (Maker), Van De Walle, S. (Maker), Mefleh, M. (Maker), Duquenne, B. (Maker), Van Royen, G. (Maker) & Boukid, F. (Maker), Zenodo, 19-jan.-2024
Dataset
-
Drying of Chlorella vulgaris: techno-functional, digestibility and sensory data
Van De Walle, S. (Maker), Gifuni, I. (Maker), Coleman, B. (Maker), Baune, M.-C. (Maker), Rodrigues, A. (Maker), Cardoso, H. (Maker), Fanari, F. (Maker), Muylaert, K. (Maker), Van Royen, G. (Maker) & Van De Walle, S. (Bijdrager), CORA.Repositori de Dades de Recerca, 2024
DOI: 10.34810/data1436, https://dataverse.csuc.cat/citation?persistentId=doi:10.34810/data1436
Dataset
Activiteiten
-
Eiwitdiversificatie: uitdagingen en onderzoeksmogelijkheden van veld tot vork
Van Royen, G. (Spreker op uitnodiging)
31-mei-2024Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Breng structuur in je voeding: texturisatietechnieken
Van Royen, G. (Spreker op uitnodiging)
24-sep.-2024Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Hoe worden vleesalternatieven geproduceerd?
Van Royen, G. (Spreker op uitnodiging)
9-okt.-2024Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
NEW ALTERNATIVE PROTEINS: HIDDEN RISKS AND CHALLENGES
Van Poucke, C. (Spreker op uitnodiging) & Van Royen, G. (Spreker op uitnodiging)
21-sep.-2023Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Meer peulvruchten: van lokaal geoogst tot op jouw bord!: Resultaten van het relanceproject PEULCHAIN
Plaete, J. (Spreker), Pannecoucque, J. (Spreker), De Rooze, E. (Spreker), Dhondt, M. (Spreker), Van Royen, G. (Spreker), Tavernier, G. (Spreker), Waegebaert, S. (Spreker), Tredé, A. (Spreker), Joos, N. (Spreker) & Muylle, H. (Spreker)
30-jun.-2023Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiseren › Organisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie