Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Opleiding/academische kwalificatie
Ingenieur voor de Scheikunde en de landbouwindustrieën
Doctor ingenieur
Vlaamse Disciplinelijst
- Voedselmicrobiologie
Vingerafdruk
- 1 Vergelijkbare profielen
Netwerk
-
AGREUFOOD: Sneltest voor bacteriële verontreiniging in voeding
Robbens, J., Heyndrickx, M., Broekaert, K., De Reu, K., Verstraete, K., Hunninck, M., Dumoleijn, E. & Givanoudi, S.
1/04/19 → 30/09/22
Project: Onderzoek
-
CLEANSURFACE: Beïnvloeding van het kleefgedrag van RVS door chemische en fysische oppervlaktebehandeling voor preventieve of curatieve behandeling van fouling en biofilms
Heyndrickx, M., De Reu, K. & Duthoo, E.
1/06/17 → 31/05/19
Project: Onderzoek
-
BIOCAMRISK: Biocidegebruik op varkens- en pluimveebedrijven en relatie tot de antimicrobiële resistentieproblematiek
Heyndrickx, M., De Reu, K. & Van Coillie, E.
1/01/15 → 31/03/18
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
Potential of microalgae as flavoring agents for plant-based seafood alternatives
Coleman, B., De Witte, B., Duquenne, B., Van Poucke, C., Robbens, J., De Reu, K., Timmermans, K., Ruttens, A., Blommaert, L., Muylaert, K., van Houcke, J., Latsos, C. & Moerdijk-Poortvliet, T., jun-2022, In: Future Foods. 5, 100139.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel › peer review
Open AccessBestand -
To culture or not to culture: careful assessment of metabarcoding data is necessary when evaluating the microbiota of a modified-atmosphere-packaged vegetarian meat alternative throughout its shelf-life period
Duthoo, E., De Reu, K., Leroy, F., Weckx, S., Heyndrickx, M. & Rasschaert, G., 25-jan-2022, In: BMC Microbiology. 22, 1, 34.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › Artikel › peer review
Open Access -
Eindrapport Flanders’ Food project SAFEMEAT: Strategieën voor het beheersen van pathogenen en gebruik van indicatorkiemen in de versvleesketen
Demaître, N., Rasschaert, G., Zeng, H., De Zutter, L., Geeraerd, A. & De Reu, K., 2021, Brussel.Onderzoeksoutput: Boek/rapport › Rapport
-
Eindverslag: Studieproject “Houdbaarheid van gehakt vlees en vleesbereidingen op basis van gehakt vlees in de sector BtoC”
Van Coillie, E., Van Royen, G., Dumoleijn, E. & De Reu, K., 2021, Melle.Onderzoeksoutput: Boek/rapport › Rapport
-
Genetic L. monocytogenes types in pork processing environments: occasional introduction or plausible persistence in harborage sites
Demaître, N., Rasschaert, G., De Zutter, L., Geeraerd, A. & De Reu, K., 2021, Proceedings of Twenty-fifth Conference on Food Microbiology. Brussel, blz. 55 1 blz.Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/Congresprocedure › C3: Congres abstract
Activiteiten
-
PhD Niels Demaître (KUL) - Occurrence and control of Listeria monocytogenes in the beef and pork supply chain
Koen De Reu (Promotor), Lieven De Zutter (Promotor), Annemie Geeraerd (Promotor) & Geertrui Rasschaert (Promotor)
22-feb-2022Activiteit: Overige
-
Paneldiscussie over gastronomie, korte keten, lokale voedingsproducten, duurzame voeding en sociaal engagement
Koen De Reu (Moderator)
14-aug-2021Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Theoretical background Listeria monocytogenes and environmental sampling Practical insights
Koen De Reu (Lesgever)
2021 → …Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Onderzoeksaspecten omtrent reiniging en desinfectie en Salmonella beheersing in verschillende schakels van de pluimveeketen
Koen De Reu (Spreker op uitnodiging)
5-nov-2021Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Practical aspects in ISO 17025:2017 accredited microbiological food labs
Koen De Reu (Lesgever)
31-mei-2021Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage