Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Opleiding/academische kwalificatie
Ingenieur voor de Scheikunde en de landbouwindustrieën
Doctor ingenieur
Vlaamse Disciplinelijst
- Voedselmicrobiologie
Vingerafdruk
- 6 Vergelijkbare profielen
Netwerk
Projecten
-
AGREUFOOD: Sneltest voor bacteriële verontreiniging in voeding
Robbens, J., Heyndrickx, M., Broekaert, K., De Reu, K., Verstraete, K., Hunninck, M., Dumoleijn, E. & Givanoudi, S.
1/04/19 → 31/03/22
Project: Onderzoek
-
BIOCAMRISK: Biocidegebruik op varkens- en pluimveebedrijven en relatie tot de antimicrobiële resistentieproblematiek
Heyndrickx, M., De Reu, K. & Van Coillie, E.
1/01/15 → 31/03/18
Project: Onderzoek
-
KILLFILM: Controle van biofilmvorming in de productieomgeving om een langere shelf-life te kunnen garanderen
1/01/14 → 31/12/15
Project: Onderzoek
Onderzoeksoutput
-
Column: Vergeet de onbereikbare hoekjes niet
De Reu, K., 2020, In : VMT FOOD. Juni 2020, blz. 11Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3
-
Column: Vergeet de onbereikbare hoekjes niet in de fabriek
De Reu, K., 2020, In : VMT Voedingsmiddelen - Nederland. 2, blz. 1Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3
-
Effect of subinhibitory exposure to quaternary ammonium compounds on the ciprofloxacin susceptibility of Escherichia coli strains in animal husbandry
Maertens, H., Demeyere, K., De Reu, K., Dewulf, J., Vanhauteghem, D., Van Coillie, E. & Meyer, E., 2020, In : BMC Microbiology. 20:155.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A1: Web of Science-artikel
-
Listeria monocytogenes dans les entreprises du secteur alimentaire: Prévenir vaut mieux que guérir
De Reu, K., 2020, In : Food INDUSTRY. September 2020, blz. 14-15 2 blz.Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3
-
Listeria monocytogenes een ongewenste vaste klant van levensmiddelenbedrijven. Vermijd persistentie, reinig en desinfecteer degelijk en vergeet onbereikbare plaatsen niet!
De Reu, K., 2020, In : Food Science and Law. 2020/2, blz. 73-79Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschrift › A3: Artikel in een nationaal tijdschrift met peer review, dat niet inbegrepen is in A1 of A2
Activiteiten
-
Does disinfectant use in animal husbandry lead to antimicrobial resistance selection?
Koen De Reu (Promotor)5-mrt-2020Activiteit: Overige › Andere soorten (prijzen, externe en andere activiteiten) - (Co)promotor doctoraatsthesis
-
Whole genome sequencing – game changer for the meat industry
Koen De Reu (Spreker op uitnodiging)29-jan-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Aandachtspunten voor reiniging en ontsmetting gebaseerd op praktijk voorbeelden
Koen De Reu (Spreker op uitnodiging)24-nov-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
Parameters en technieken voor (microbiologische) omgevingsbemonstering,
Koen De Reu (Spreker op uitnodiging)24-nov-2020Activiteit: Gesprek of presentatie › Lezing en mondelinge bijdrage
-
First BSFM Webinar on Food Microbiology
Koen De Reu (Organisator), Jessy Claeys (Organisator)1-okt-2020 → 2-okt-2020Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiseren › Organisatie en deelname aan een congres