Collageen gebaseerde nutraceuticals

Projectdetails

Beschrijving

Centrale onderzoeksvraag/doel

Tijdens dit project gaat ILVO samen met het innovatiezoekend bedrijf Rousselot op zoek naar producten die bepaalde gezondheidsaspecten van de mens kunnen verbeteren. Rousselot is wereldspeler in gelatineproducten, en heeft in Gent een expertisecentrum en een piloothal om nieuwe productieprocessen uit te testen. In dit VLAIO project worden nieuwe toepassingsmogelijkheden van Rousselot’s producten onderzocht.


Onderzoeksaanpak

Tijdens deze samenwerking bouwt ILVO voor het eerst wetenschappelijke expertise op met minivarkens, die zullen dienen als model voor de mens.


Relevantie/Valorisatie

Het project belooft voor beide onderzoekspartners een pad vol innovaties te worden. ILVO brengt zijn multidisciplinariteit en geïntegreerde aanpak in. Ervaring met voederwaardering en preklinisch onderzoek komen samen in de onderzoeksdoelstelling. ILVO ontwikkelt zo een breder toepasbaar model voor de gezondheid van de mens op basis van minivarkens, dat zijn eerste industriële toepassing vindt bij Rousselot.

AcroniemCOLLAPIG
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum1/09/1928/02/23

Data Management Plan vlag voor FRIS

  • DMP niet aanwezig

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksonderwerpen aangekaart door dit project. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende toekenningen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.