Data driven dairy decisions for farmers

Projectdetails

Beschrijving

Centrale onderzoeksvraag/doel
Welke goede praktijken in verband met het gebruik van sensoren in de melkveehouderij bestaan er? En hoe leren de melkveehouders die best kennen? Deze praktische doelstelling wordt gesteld in het thematisch netwerk "4D4F” waarin 16 Europese onderzoekscentra (ook ILVO), maar ook bedrijven en organisaties zijn verenigd. 4D4F is de afkorting van Data Driven Dairy Decision For Farmers. Het doel is om de innovatiekloof tussen de technologische ontwikkelaars en de eindgebruikers sneller te dichten, meer bepaald betreffende de rol die dier- en omgevingsgerelateerde sensoren kunnen spelen in het verzamelen van informatie. Het netwerk heeft inmiddels de link gemaakt met EIP Agri en met bestaande EIP operationele groepen, die in de verschillende lidstaten werken rond sensoren en data in de melkveehouderij.

Onderzoeksaanpak
Concreet hebben we binnen het netwerk een Community of Practice (CoP) opgericht, bestaande uit melkveehouders, adviseurs, technologie leveranciers databedrijven, dierenartsen en onderzoekers. Binnen deze community bediscussiëren we goede praktijken voor innovatieve melkveehouders. We hebben ook Standard Operating Procedures (SOPs) ontwikkeld om data te integreren in bedrijfsbeslissingen. Discussies tussen de Community of Practice deelnemers werden gepromoot via een centrale website (www.4D4.eu), maar eveneens op de verschillende workshops en events.

Relevantie/Valorisatie
Het netwerk 4D4F heeft getracht om intensief en helder te communiceren naar het doelpubliek, zijnde de melkveehouders, dierenartsen, erfbezoekers, technologieleveranciers en databedrijven. De codes van goede praktijk over het gebruik van sensoren en data analyse tools zijn verspreid geraakt onder de vorm van video’s, infographics en een online "Technology Warehouse" van sensoren en technologie. Wij verwachten dat de ontwikkelde en geteste Standard Operating Procedures de melkveehouders doeltreffend blijven ondersteunen in het correct gebruik van sensoren en data binnen hun management.

Externe partner(s)
Delaval International AB
Eesti Maaülikool
Innovation for Agriculture
Institute for Food and Agricultural Research and Technology
Knowledge innovation marke S.L.U.
KU Leuven - M3 Biores
Latvian Academy of Sciences
LIBA
Paragon Europe
Porphyrio NV
The Royal Swedish Academy of Agriculture and Forestry
University of Agronomic Science and Veterinary Medicine of Bucharest
Van Hann Larenstein University of Applied Science
Wim Govaerts & Co CVBA
Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie vereniging (ZLTO)
Acroniem4D4F
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum1/03/1628/02/19

Data Management Plan vlag voor FRIS

  • DMP niet aanwezig

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksonderwerpen aangekaart door dit project. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende toekenningen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 4D4F workshop rond klauwgezondheid

    Kristine Piccart (Spreker)

    22-jan.-2019

    Activiteit: Deelnemen aan een evenement of er een organiserenOrganisatie en deelname aan een workshop, opleiding, seminarie