Het stimuleren en versnellen van de digitale transformatie van de Europese agrifood sector

Projectdetails

Beschrijving

Centrale onderzoeksvraag/doel

Het hoofddoel van het SmartAgriHubs-project is het verstevigen en verder uitbouwen van een pan-Europees netwerk van digitale innovatiehubs (DIH's) voor de landbouw met als doel de digitale transformatie van duurzame landbouw en voedselproductie te versnellen. Dit algemene doel zal bereikt worden door (1) het bouwen van een netwerk van digitale innovatiehubs, het garanderen van de duurzaamheid op lange termijn van deze DIH's en het bevorderen van de uitbreiding van dit netwerk, (2) het aanmoedigen van Europese innovatie-experimenten en (3) het structureel en financieel steunen van bedrijven via open oproepen.


Onderzoeksaanpak

SmartAgriHubs zal lokale digitale innovatiehubs (DIH's) en competence centers (CC's) in heel Europa gebruiken, versterken en verbinden. SmartAgriHubs heeft al een groot netwerk van 140 DIH's samengesteld door voort te bouwen op bestaande projecten en ecosystemen zoals Internet of Food and Farm (IoF2020). Het huidige project realiseert een digitale transformatie van de landbouwsector in Europa. Alle DIH's zijn toegewezen aan 9 regionale clusters, die worden geleid door organisaties die nauw verbonden zijn met nationale of regionale digitaliseringsinitiatieven en fondsen. Deze meerlagige aanpak wordt ondersteund door 28 innovatie-experimenten, met meer dan 75% KMO-deelname, waarin ideeën, concepten en prototypen verder worden ontwikkeld en op de markt worden geïntroduceerd.


Relevantie/Valorisatie

SmartAgriHubs zal het concurrentievermogen en de duurzaamheid van de Europese agrovoedingssector vergroten. Het wordt ook de 4e industriële revolutie die het digitale Europese ecosysteem voor landbouwinnovatie strategisch zal heroriënteren naar uitmuntendheid en succes. SmartAgriHubs zal het potentieel van digitalisering reveleren door het creëren van een pan-Europees netwerk van digitale innovatiehubs, door het organiseren van een omvattend ecosysteem en door de DIH's aan te moedigen hun volledige innovatie-acceleratiecapaciteit te realiseren.


Financiering
EU Horizon2020
AcroniemSMARTAGRIHUBS
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum1/11/1830/11/22

Data Management Plan vlag voor FRIS

  • DMP niet aanwezig

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksonderwerpen aangekaart door dit project. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende toekenningen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.