Innovatieve hoogwaardige cosmetische producten afgeleid van planten en plantencellen

Projectdetails

Beschrijving

Centrale onderzoeksvraag/doel

Dit project mikt op wetenschappelijk gevalideerde, veilige cosmetica-ingrediënten op basis van planten, en op de ontwikkeling van duurzame productiesystemen daarvoor. Het 4 jaar durend Horizon2020-project, met 17 partners uit 11 Europese landen, heet InnCoCells (voluit: Innovatieve hoogwaardige cosmetische producten uit planten en plantencellen). In Vlaanderen zijn ILVO, VIB en AddEssens de onderzoekspartners. 


Onderzoeksaanpak

De onderzoekers speuren eerst naar veelbelovende, werkzame plantaardige componenten. Die worden ontwikkeld tot produceerbare ingrediënten voor cosmetische producten, die én bewezen kwaliteiten én een aanvaardbare milieu-impact bezitten. We laten ons  sturen door belanghebbenden (producenten en consumenten) om ervoor te zorgen dat de nieuwe cosmetische ingrediënten echt geschikt zijn voor de markt. 


Relevantie/Valorisatie

INNCOCELLS bevordert de door Europa beoogde transitie naar een duurzame, circulaire en biogebaseerde economie van de toekomst. Specifieke aandacht gaat uit naar bioraffinage van plantaardige biomassa met maximale meerwaardecreatie als doel, strevende naar een zero-waste verhaal. 

AcroniemINNCOCELLS
StatusIn uitvoering
Effectieve start/einddatum1/05/2130/04/25

Vlaamse Disciplinelijst

  • Biochemie en metabolisme niet elders geclassificeerd
  • (Bio)chemische reactoren
  • Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd
  • Productie van landbouwgewassen niet elders geclassificeerd

Data Management Plan vlag voor FRIS

  • DMP aanwezig

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksonderwerpen aangekaart door dit project. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende toekenningen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.