The European Agroecology Living Lab and Research Infrastructure Network: Preparation phase

Projectdetails

Beschrijving

Algemeen kader

Hoe valt de transitie naar agro-ecologie in heel Europa best te faciliteren via onderzoeksinfrastructuur en een netwerk van Living labs? Deze vraag beantwoorden we in het ALL READY project. Het uitgangspunt is de overtuiging dat open innovatie systemen, en in het bijzonder Living Labs (LLs) en onderzoeksinfrastructuren (RIs) de uitrol van agro-ecologie in Europa kunnen versterken. 


Onderzoeksaanpak

Het project steunt op een participatieve en inclusieve aanpak en op experimenten in een real life context. Het maakt dus zelf gebruik van de principes van living labs. Het project bestaat uit 3 fasen: een eerste voorbereidende fase waarin de visie, het draagvlak en de missie voor het netwerk worden gedefinieerd en de criteria voor participatie in het netwerk worden geëxpliciteerd. In een tweede fase worden verschillende randvoorwaarden voor het toekomstige netwerk voorbereid (duurzaamheid, governance, capaciteitsopbouw, data- en kennismanagement). De plannen worden samen met de belanghebbenden opgesteld en vervolgens in een kleinschalig proefnetwerk getest en verfijnd om ze waar nodig aan te passen.


Relevantie/Valorisatie

Dit project maakt het mogelijk om de huidige en opkomende LL's en RI's in heel Europa en hun kenmerken in kaart te brengen, waarbij best practices worden belicht. Een van de eindresultaten van het project is een kleinschalige implementatie van het gevalideerde kader van ALL READY.


Financiering
EU Horizon2020
AcroniemALL-READY
StatusVoltooid
Effectieve start/einddatum1/11/2031/10/23

Data Management Plan vlag voor FRIS

  • DMP aanwezig

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksonderwerpen aangekaart door dit project. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende toekenningen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.