TY - JOUR
T1 - Allergenen in voeding detecteren
AU - Verstraete, Karen
AU - De Loose, Marc
AU - Taverniers, Isabel
AU - Van Poucke, Christof
PY - 2017/2/23
Y1 - 2017/2/23
N2 - Veertien allergene ingrediënten dienen verplicht geëtiketteerd te worden. Daarnaast is er voor bedrijven de mogelijkheid om vrijwillig een extra waarschuwing van “kan sporen bevatten van…” op het etiket te plaatsen. Voor een allergisch patiënt is de juistheid van deze informatie zeer belangrijk. Onderzoek naar nieuwe detectiemethoden voor het efficiënt opsporen van allergene ingrediënten is hierbij cruciaal.
AB - Veertien allergene ingrediënten dienen verplicht geëtiketteerd te worden. Daarnaast is er voor bedrijven de mogelijkheid om vrijwillig een extra waarschuwing van “kan sporen bevatten van…” op het etiket te plaatsen. Voor een allergisch patiënt is de juistheid van deze informatie zeer belangrijk. Onderzoek naar nieuwe detectiemethoden voor het efficiënt opsporen van allergene ingrediënten is hierbij cruciaal.
UR - http://www.flandersfood.com/artikel/2017/02/23/allergenen-voeding-detecteren
M3 - A4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3
JO - flanders' FOOD Radar
JF - flanders' FOOD Radar
ER -