Projecten per jaar
Uittreksel
Wat een lage blootstelling aan zuurstof tijdens het persen van appels of tomaten betekent? De kleur van het sap is frisser, de geur, smaak en gezondheidsbeschermende inhoudstoffen blijven beter behouden, oxidatie treedt veel minder op. Dat konden 30 geïnteresseerde deelnemers tijdens een workshop in de Food Pilot in Melle vaststellen, op 14 mei 2013. Het vernieuwende vacuümsysteem van de spiraalfilter pers, van toestelbouwer VaculiqTM , werd uitgebreid gedemonstreerd, besproken, uitgetest van begin tot einde. Dat de machine een gelijkwaardig saprendement oplevert als de klassieke persen, de zeefbandenpers, de decanteercentrifuge en de hydraulische draaipers, vonden de deelnemers een belangrijk argument. Bedrijven kunnen ook na de workshop langskomen in Melle om de machine te bestuderen of een proef uit te voeren.
Taal | Nederlands |
---|---|
Tijdschrift | ILVO Nieuwsgolf juli 2013 |
Exemplaarnummer | 26 |
Aantal pagina's | 2 |
Status | Gepubliceerd - 25-jun-2013 |
Projecten
- 1 Afgerond
-
FOODINOFRA: Product- en procesinnovatie in de voedingsindustrie via het stimuleren van een open piloot infrastructuur
Verstraete, K., De Loose, M. & Coudijzer, K.
1/09/12 → 31/08/14
Project: Onderzoek