De spiraalfilter pers: innovatie in sapproductie: Verfrissend SAP uit verfrissend proces: de SPIRAALFILTER pers wekt veel belangstelling.

  Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA3: Artikel in een nationaal tijdschrift met peer review, dat niet inbegrepen is in A1 of A2 peer review

  Uittreksel

  Wat een lage blootstelling aan zuurstof tijdens het persen van appels of tomaten betekent? De kleur van het sap is frisser, de geur, smaak en gezondheidsbeschermende inhoudstoffen blijven beter behouden, oxidatie treedt veel minder op. Dat konden 30 geïnteresseerde deelnemers tijdens een workshop in de Food Pilot in Melle vaststellen, op 14 mei 2013. Het vernieuwende vacuümsysteem van de spiraalfilter pers, van toestelbouwer VaculiqTM , werd uitgebreid gedemonstreerd, besproken, uitgetest van begin tot einde. Dat de machine een gelijkwaardig saprendement oplevert als de klassieke persen, de zeefbandenpers, de decanteercentrifuge en de hydraulische draaipers, vonden de deelnemers een belangrijk argument. Bedrijven kunnen ook na de workshop langskomen in Melle om de machine te bestuderen of een proef uit te voeren.
  Oorspronkelijke taalNederlands
  TijdschriftILVO Nieuwsgolf juli 2013
  Exemplaarnummer26
  Aantal pagina’s2
  PublicatiestatusGepubliceerd - 25-jun.-2013

  Dit citeren