Een verbeterde massa-spectrometrische methode voor de identificatie en quantificatie van fenolische componennten in appels

Domien De Paepe, Kelly Servaes, Bart Noten, Ludo Diels, Marc De Loose, Bart Van Droogenbroeck, Stefaan Voorspoels

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA1: Web of Science-artikelpeer review

    Uittreksel

    Thirty-nine phenolic compounds were analysed using ultra high performance liquid chromatography (UHPLC) coupled with diode array and accurate mass spectrometry detection using electrospray ionisation (DAD/ESI-am-MS). Instrumental parameters such as scan speed, resolution, and mass accuracy were optimised to establish accurate mass measurements. The method was fully validated in terms of model deviation (r2 > 0.9990), range (typically 10–3500 ng g1), intra/inter-day precision (<6% and <8%, respectively) and accuracy (typically 100 ± 10%). The mass accuracy of each selected phenolic compound was below 1.5 ppm. The results confirmed that the UHPLC-DAD/ESI-am-MS method developed here was convenient and reliable for the determination of phenolic compounds in apple extracts.
    Vertaalde titel van de bijdrageEen verbeterde massa-spectrometrische methode voor de identificatie en quantificatie van fenolische componennten in appels
    Oorspronkelijke taalEngels
    TijdschriftFOOD CHEMISTRY
    Volume136
    Exemplaarnummer2
    Pagina's (van-tot)368-375
    Aantal pagina’s8
    ISSN0308-8146
    PublicatiestatusGepubliceerd - 3-okt-2012

    Trefwoorden

    • T360-biochemische-technologie

    Dit citeren