Genetische diversiteit in wilde en gecultiveerde Coffea canephora in noordoost DR Congo en de implicaties voor conservatie

Samuel Vanden Abeele, Steven Janssens, Justin Asimonyio Anio, Yves Bawin, Jonas Depecker, Bienfait Kambale, Jean-Claude Ithe Mwanga Mwanga, Tshimi Ebele, Salvator Ntore, Piet Stoffelen, Filip Vandelook

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3peer review

Uittreksel

Many cultivated coffee varieties descend from Coffea canephora, commonly known as Robusta coffee. The Congo Basin has a century long history of Robusta coffee cultivation and breeding, and is hypothesized to be the region of origin of many of the cultivated Robusta varieties. Since little is known about the genetic composition of C. canephora in this region, we assessed the genetic diversity of wild and cultivated C. canephora shrubs in the Democratic Republic of the Congo.
Vertaalde titel van de bijdrageGenetische diversiteit in wilde en gecultiveerde Coffea canephora in noordoost DR Congo en de implicaties voor conservatie
Oorspronkelijke taalEngels
TijdschriftAmerican Journal of Botany
Volume108
Exemplaarnummer12
Pagina's (van-tot)2425-2434
Aantal pagina’s10
ISSN0002-9122
DOI's
PublicatiestatusGepubliceerd - 11-okt-2021

Dit citeren