Geurhinder: pilootwasser brengt reductie-effect specifieke geurcomponenten in kaart

Joren Bruneel

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

    58 Downloads (Pure)

    Uittreksel

    Geuroverlast vanuit varkensbedrijven is reeds jaren een moeilijk aan te pakken probleem in de sector. De term geur is een algemeen begrip voor een complexe samenstelling van verschillende organische en anorganische moleculen die zich in de lucht bevinden. De weg die deze moleculen afleggen in onze neus en een signaal sturen naar onze hersenen, hangt af van mens tot mens, maar ook van molecule tot molecule én de concentratie waarin ze voorkomen. Om de impact van geur te begrijpen, moet daarom de weg gevolgd worden die de verschillende geurmoleculen afleggen van bron (bv. varken) tot mens. Deze weg is een complexe opeenvolging van verschillende interacties tussen water, stof en lucht.
    TaalNederlands
    TijdschriftVarkensbedrijf
    Volume6
    Pagina's (van-tot)28-29
    Aantal pagina's2
    StatusGepubliceerd - 20-jun-2017

    Dit citeren