Groeiende steden moeten eten, maar met minder boeren is dat niet evident: Gent, Leuven, Tegucigalpa en andere steden werken aan slimme voedselstrategieën

Maarten Crivits, Joost Dessein

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

    Uittreksel

    Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden en tegen 2050 zal dat twee derde zijn, een trend die nog moeilijk te keren is. We staan nauwelijks stil bij de immense hoeveelheden voedsel die dagelijks de stad binnenstromen voor de bevoorrading van supermarkten, horeca, bedrijven, zorginstellingen en scholen.
    TaalNederlands
    TijdschriftMO*
    ISSN1379-5619
    StatusGepubliceerd - 18-mrt-2018

    Trefwoorden

    • B420-voeding
    • korte keten
    • duurzaam
    • voeding
    • Gent

    Dit citeren