Hoe kunnen duurzaamheidsbeoordelingsinstrumenten de strategische beslissingen van landbouwers ondersteunen?

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA1: Web of Science-artikelpeer review

Uittreksel

Er bestaan al veel instrumenten om de duurzaamheid van landbouwbedrijven te evalueren (SATs). De bestaande variatie in instrumenten weerspiegelt de variabiliteit in landbouwpraktijken en percepties over duurzaamheid. SATs kunnen sterk verschillen en het was niet duidelijk hoe ze konden voldoen aan de noden van landbouwers. Deze paper onderzoekt of en hoe bestaande SATs focussen op de strategische beslissingen van landbouwers. Er wordt onderzocht wat de mogelijkheden van verschillende SATs zijn om landbouwers naar een duurzamer management te leiden. Daarbij light de focus op implementatie en het beslissingsproces van de bedrijfsleiders. Op basis van publicaties over de SATs en interviews met hun ontwikkelaars, hebben we 18 SATs geklasseerd in een tweedimensionaal kader. De ene dimensie weerspiegelt de complexiteit van de SATs, d.i. de tijd die nodig is voor het evaluatieproces, het type evaluatie, de gebruikte indicatoren, de benodigde data en de duurzaamheidsthema's die beoordeeld worden. De andere dimensie de stappen in de strategische beslissingen van landbouwers, nl. de evaluatie zelf, de interpretatie ervan, het ontwikkelen van nieuwe strategieën, de implementatie ervan en het opvolgen van de resultaten.
Vertaalde titel van de bijdrageHoe kunnen duurzaamheidsbeoordelingsinstrumenten de strategische beslissingen van landbouwers ondersteunen?
Oorspronkelijke taalEngels
Artikel nummer106298
TijdschriftEcological Indicators
Volume114
Aantal pagina’s13
ISSN1470-160X
DOI's
PublicatiestatusGepubliceerd - 1-jul-2020

Trefwoorden

  • B410-landbouwhydrologie

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksthema's van 'Hoe kunnen duurzaamheidsbeoordelingsinstrumenten de strategische beslissingen van landbouwers ondersteunen?'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Dit citeren