La Città Affamata. Voedselproductie in de rand van Reggio Emilia.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

Uittreksel

Dat de liefde van de Italiaan door de maag gaat, is wereldwijd bekend. Minder geweten is dat steeds meer Italianen nieuwsgierig zijn naar de manier waarop de ingrediënten voor hun pizza’s en pasta’s geproduceerd worden. Ook de stadsplanners van het Noord-Italiaanse Reggio
Emilia (her)ontdekken de landbouw rondom de stad. In het Interreg Europe project PROSPERA wisselen diverse Europese steden, waaronder Gent en Reggio Emilia, kennis uit over innovatief beleid op maat van het peri-urbane gebied, inclusief de landbouw in de stadsrand. Deze
internationale kennisuitwisseling wordt in goede banen geleid door de onderzoeksinstituten Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en Centro Ricerche Produzioni Animali (CRPA). Naar aanleiding van dit themanummer over landbouw ging ILVO-onderzoeker Jeroen De Waegemaeker in gesprek met enkele sleutelfiguren in Reggio Emilia: schepen voor duurzaamheid, milieu, landbouw en mobiliteit Carlotta Bonvicini, stadsplanner Matilde Bianchi en CRPA-onderzoeker – tevens trekker van het PROSPERA project.
Oorspronkelijke taalNederlands
TijdschriftRuimte
Volume51
Pagina's (van-tot)56-59
Aantal pagina’s4
PublicatiestatusGepubliceerd - okt.-2021

Trefwoorden

  • B420-voeding
  • productie
  • landbouw
  • Italië

Dit citeren