Optimaliseren van eiwit uit grasland

Tine Van den Bossche, Sandra Debevere, Matthieu Frijlink (Editor)

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

Uittreksel

Grasland vormt de basis voor de belangrijkste eiwitrijke ruwvoeders (vers gras en graskuil) in een melkveerantsoen. De opbrengst en kwaliteit kunnen echter sterk variëren naargelang de teelt-, oogst- en bewaaromstandigheden. Zo bevatten graskuilen met een hoog ruweiwitgehalte (R E) vaak slechts een gemiddeld gehalte aan darmverteerbaar eiwit (DVE). Deze kuilen bevatten relatiefveel onbestendig eiwit dat in de pens slecht benut wordt. Hierdoor is meer duur eiwitrijk krachtvoeder nodig en verhoogt de kans op ammoniakemissie in de lucht en nitraatuitspoeling in de bodem. Tijd dus om graslandmanagement en de kwaliteit van gras(kuil) onder de loep te nemen!
Oorspronkelijke taalNederlands
TijdschriftBoer & Tuinder
Pagina's (van-tot)19-20
Aantal pagina’s2
ISSN0772-7054
PublicatiestatusGepubliceerd - 7-apr.-2022

Dit citeren