Safety evaluation of the food enzyme catalase from porcine liver.

EFSA CEP Panel

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA2: Artikel in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift met peer review, dat niet inbegrepen is in A1peer review

Uittreksel

The food enzyme catalase (hydrogen-peroxide:hydrogen-peroxide oxidoreductase; EC 1.11.1.6) is obtained from porcine liver by Avances Bioquímicos Alimentación, S.L. (Spain). The food enzyme is intended to be used in cheese production for decomposition of hydrogen peroxide in brine. The manufacturing process involves the use of a solvent not permitted in the production of foods and food ingredients according to Directive 2009/32/EC. Consequently, the food enzyme does not comply with the existing requirements in the EU.
Oorspronkelijke taalEngels
TijdschriftEFSA Journal
Volume20
Exemplaarnummer4
Pagina's (van-tot)e07237
Aantal pagina’s8
ISSN1831-4732
DOI's
PublicatiestatusGepubliceerd - 28-apr.-2022

Vingerafdruk

Bekijk de onderzoeksthema's van 'Safety evaluation of the food enzyme catalase from porcine liver.'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Dit citeren