Stadsplanning moet ruimte laten voor voedselproductie

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

Uittreksel

In Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten is er steeds meer aandacht voor voedselproductie in en nabij de stad. Meer dan in het verleden erkennen planners vandaag de noodzaak om de kostbare landbouwgronden rondom de stad actief te beschermen en in te richten. “Een trendbreuk met het verleden, want decennialang hadden planners nauwelijks oog voor landbouw”, weet Jeroen De Waegemaeker, senior researcher bij het Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO). Maar hoe kunnen we de open ruimte open houden? “Op dat vlak kunnen we veel leren van de stadsplanners van Kopenhagen, al moeten we ook waakzaam zijn voor de beperkingen van hun aanpak.”
Oorspronkelijke taalNederlands
TijdschriftVilt vzw
PublicatiestatusGepubliceerd - 31-okt.-2019

Trefwoorden

  • B410-bodembeheer
  • stadsplanning
  • voedselproductie
  • Kopenhagen

Dit citeren